Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с термостат

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с термостат

Казаха ми, че имам проблем с термостата, защото на дълаг път прис спускане температурата на колата спада на около 50 градуса.
    Може ли да се ремонтира? Къде и колко струва?
    Ако не може да се ремонтира има ли вариант да се търси втора употреба?
    И последно ако не може втора употреба, колко струва нов и от къде ?
    Благодаря предварително
    alfa romeo 146 jtd

Варианти има най-различни. Има разни теории за изваряване на стария (не съм пробвал), втора употреба ще да е на половин цена спрямо нов и ако не можеш сам, трябват пари за монтажа, които така и така ще платиш.
    Най-добре си вземи нов, аз така направихп и не се ядосвам.
    Май на твоята кола е доста по-скъп.
    Виж на http://axm-auto.com/.
    146 1.3 боксер 1996г.
    156 SW 1.9 JTD 8V 2002

Comment

Проблема със моя термостат си го реших за 10лв със термостат от рено5,3 месеца вече никакви проблеми,проблема при мен беше че моита кола не искаше да загрее повече от 40 градуса.
      Last edited by BillyBoy`; d.m.y г., 13:26.
      АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

---
        Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 22:41.
        Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Като гледам,мотора ти е 1,9 JTD.Подобна температура говори за постоянно отворен термостат и скоро лампата на инжекциона ще те склати да го смениш.Нов Вернет е около 60 лв.
          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Здравейте аз имам същият проблем с температурата на равно подържа 60-70 градуса а като спускам пада на 40-50,когато качвам баири едвам стига 80-85 гр.И на мен ми се струва че е термостат но да кажат по компетентните.
            Поздрави на всички!!!
            Фиат Мултипла 1.9 жтд фейслифт / Алфа Ромео 146 1.9 ТД ех/ Лада 2105 ех
            Американски форум: Питаш нещо и ти отговарят.
            Руски форум: Питаш нещо и теб те питат.
            Български форум: Питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

Comment

Определено трябва да си карате колите на майстор да ви кажат какво им има, най-вероятно е термостат. Няма кола на която да и се променя температурата в такива граници независимо да ли катери баири или се спуска и определено не е хубаво температурата да и пада под 80 градуса
              Alfa Romeo 145 1.6 BOXER
              sigpic
              http://vbox7.com/play:884c5234
              http://www.youtube.com/watch?v=utCgI...layer_embedded

Comment

Здравейте
                При извънградско и скорост около 90 поддържа ... температурата е преди 90 градуса определено, може би 70 ... не знам точно.
                При спускане ... около 3-4 мин температурата спада почти до най-долу
                alfa romeo 146 jtd

Comment

Първоначално публикувано от Deni146JTD Покажи съобщение
                  Здравейте
                  При извънградско и скорост около 90 поддържа ... температурата е преди 90 градуса определено, може би 70 ... не знам точно.
                  При спускане ... около 3-4 мин температурата спада почти до най-долу
                  За термостат е колата при мен беше същото.Евтиния вариант е Вернет моя го взех за 45лв до тук няма проблем но не се знае до кога.Лично мнение термостат втора употреба не бих си купил.Веднага след смяната ще се получи една лека разлика в разхода на гориво в твоя полза!
                  Fiat Punto 1.2 75 ELX
                  EX-Alfa Romeo 146 1.9JTD Diesel surprise
                  EX-Alfa Romeo 155 2.0 8V
                  EX-Fiat Bravo 1.6 16V Sx

Comment

Да попитам на тд и жтд еднакъв ли е термостата или нее.Че мойта е тд и аз ще го сменям май.
                    ПОЗДРАВИ!!!
                    Фиат Мултипла 1.9 жтд фейслифт / Алфа Ромео 146 1.9 ТД ех/ Лада 2105 ех
                    Американски форум: Питаш нещо и ти отговарят.
                    Руски форум: Питаш нещо и теб те питат.
                    Български форум: Питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

Comment

Благодаря за помоща
                      alfa romeo 146 jtd

Comment

Да не отварям нова тема....в задръстванията температурата се качва до 110 градуса. А на дълъг път е 70. Термостат ли е това или радиатор?! Ламелите на радиатора ми са повредени, тоест не тече, здрав е, но ламелчетата са раздърпани и даже някои липсват?! И се чудя дали това, че в града загрява до 110 градуса, а като тръгна веднага пада до към 90 е проблем от термостата или от радиатора?! Благодаря! Колата е 156 2.0 бензин, но предполагам не е много различно...
                        ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
                        DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

Евентуално може да имаш проблем с 1 степен на перките, но ти сигурен ли си че е 110 градуса ако го гледаш от таблото няма смисъл да коментираме, само диагностика
                          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Попринцип тя и зимата трудно достига 80 градуса в града...вентилатора съм го виждал, че работи непрекъснато при пуснат климатик и при непуснат, при 90 градуса и малко се включва...
                            DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                              Евентуално може да имаш проблем с 1 степен на перките, но ти сигурен ли си че е 110 градуса ако го гледаш от таблото няма смисъл да коментираме, само диагностика
                              Добре тази първа степен на перките как да я лекувам и какво да бърникам?!
                              DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

Working...
                              X